De organisatie van de Wereld Water Challenge die op 1 november in Madurodam plaatsvindt, zoekt nog bedrijven uit de watersector en maritieme technologie. Deze bedrijven kunnen voor derde klassers in het voortgezet onderwijs een gastles op school aanbieden, een excursie bij hun bedrijf organiseren of een Water Xperience/presentatie in Madurodam verzorgen. De bedoeling is om leerlingen te interesseren voor Topsector Water & Maritiem.

De watersector zit net als vele andere sectoren te springen om nieuwe medewerkers. De Wereld Water Challenge moet leerlingen van alle niveaus interesseren voor de Water, Delta of Maritieme sector. Of het nu het technische aspect is van sensoren bedenken of bruggen bouwen of meer de managementkant in het waterbeleid van een stedelijke omgeving. Standhouders op de Wereld Water Challenge laten de leerlingen nadenken over leven met, leven van en leven op water.

Wereld Water College

De Wereld Water Challenge is een voortzetting van het Wereld Water College. Dit evenement wordt al sinds 2009 georganiseerd door Topsector Water & Maritiem in samenwerking met allerlei partners en stakeholders. Tijdens de Wereld Water Challenge kunnen 1000 derde klassers van alle niveaus ter plekke hun kwaliteiten testen en kennismaken met deze uitdagende sector.

Meer informatie: Wereld Water Challenge