De studenten voerden de experimenten uit aan de oever van de Amstel. Foto: Delta Tech Challenge.

Tijdens de eerste editie van de Delta Tech Challenge bouwden acht teams van de Hogeschool van Amsterdam een systeem om rivierwater te verwarmen. De eerste prijs is op 25 juni uitgereikt aan het team dat tegen de laagste kosten en met het minste energieverbruik de hoogste temperatuur wist te bereiken. Bij het team dat zwembadverwarmers gebruikte steeg de temperatuur met 17,1 graden Celsius.

 

De studenten van de Hogeschool van Amsterdam bouwden hun eigen aquathermie installatie bij Waternet aan de Amstel. Langs de oever van de Amstel voerden de studenten hun experimenten uit. Er werden verschillende oplossingen getest. Denk bijvoorbeeld aan een zwembadje met isolatiemateriaal of een warmte-opvangdoek. Het uiteindelijk doel was om een vat met 200 liter water uit de rivier verwarmen.

Promoten van de watersector

De Delta Tech Challenge is een initiatief van partijen uit de watersector die studenten willen interesseren voor het vakgebied. De Unie van Waterschappen, Rijkswaterstaat, Waternet, Gemeente Amsterdam, Koster Innovaties en Procap hebben een lesprogramma ontwikkeld waar studenten van de Hogeschool van Amsterdam aan hebben deelgenomen. Het programma bestond uit gastcolleges rond innovatie en technologie in de watersector. En excursies naar gebouwen met klimaatadaptieve en energie-duurzame oplossingen.

Delta Tech Challenge