Het traineeprogramma werd donderdag 28 februari gelanceerd op het provinciehuis in Zwolle. Van links naar rechts: Niek Konings (directeur bedrijfsvoering Rijkswaterstaat Oost-Nederland), Lindy Molenkamp (hoofd eenheid Wegen en Kanalen provincie Overijssel), Ralph Reuken (algemeen directeur Traffic Service Nederland) en Ab de Jong (directeur KWS Zwolle). Foto: Ronald Wielinga.

Twaalf trainees Civiele Techniek kunnen via een nieuw traineeprogramma dat vandaag is gelanceerd onder de naam ROKT, ervaring opdoen met verschillende projecten bij overheid en bedrijfsleven. Tijdens het programma dat twee jaar duurt, krijgen deelnemers een kijkje in de keuken bij Rijkswaterstaat Oost-Nederland, provincie Overijssel, wegenbouwer KWS en Traffic Service Nederland.

ROKT richt zich op hbo en wo opgeleide civiel technici met maximaal drie jaar werkervaring. Tijdens de eerste ronde van het traineeprogramma, die start op 1 september 2019, is er ruimte voor zes trainees. Vanaf 1 september 2020 komen hier nog zes trainees bij. De trainees leren en ervaren in de praktijk wat de partijen bindt en waarin ze verschillen. Naast het werk dat ze doen voor de betrokken organisaties volgen ze gezamenlijk een uitgebreid opleidingsprogramma, krijgen ze ruimte voor het uitwisselen van ervaringen tijdens onder andere de intervisie en werken ze aan organisatie overstijgende casussen.

Meedoen met ROKT
Met het traineeprogramma leveren Rijkswaterstaat Oost-Nederland, provincie Overijssel, KWS en Traffic Service Nederland een bijdrage aan de grote vraag naar gekwalificeerd technisch personeel. De initiatiefnemers dagen andere organisaties uit om zich in de toekomst aan te sluiten bij dit traineeship-programma.

Meer informatie

Ga naar de website van ROKT
Meer informatie over activiteiten, werken en leren in de watersector. Ga naar Water, wereldwerk!


ROKT: Hagelnieuw traineeprogramma Civiele Techniek was originally published in Water, wereldwerk! on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.