De interactieve bijeenkomst heeft als titel: ‘Zwaan-kleef-aan’. Foto: KNW.

Het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW) organiseert donderdag 7 maart in Amersfoort een interactieve middag over internationale partnerschappen in de watersector. Onder de titel ‘Zwaan-kleef-aan bij internationale waterpartnerschappen’ kunnen deelnemers praten over hun ervaringen en onderzoeken wat de mogelijkheden voor (markt)partijen zijn om aan te haken bij dit soort initiatieven.

Het programma bestaat uit bijdragen van onder meer senior beleidsmedewerker water van het ministerie van Buitenlandse Zaken Pim van de Male, die een toelichting geeft op het belang van internationale waterprogramma’s. Directeur Vitens Evides International (VEI) Marco Schouten gaat dieper in op het publiek-private WaterWorX-programma waarbij hij meer vertelt over de samenwerking met het drinkwaterbedrijf van Da Nang in Vietnam.

Pitches
Verder zijn er pitches gepland vanuit Young Expert Programmes (YEP), Blue Deal, het overheidsinitiatief om voor 2030 twintig miljoen mensen te voorzien van toegang tot voldoende schoon en veilig drinkwater. Ook de internationale non-gouvernementele organisatie die zich wereldwijd inzet voor water en sanitatie WASH staat op het programma.

Marktkansen
De KNW Themagroep Internationale Samenwerking wil samen met alle aanwezigen uitdiepen hoe internationale partnerschappen mogelijkheden scheppen voor andere (markt)partijen, zoals ingenieursbureau’s, banken, NGOs en overheden. Deze inspirerende bijeenkomst is interessant voor iedereen die belangstelling heeft voor internationale partnerschappen in de watersector. Van studenten tot doorgewinterde professionals.

Zwaan-kleef-aan : Internationale partnerschappen in de watersector
Datum: Donderdag 7 maart 2019
Tijd: 15:00–17:00 uur (inloop vanaf 14:30 uur)
Locatie: Royal HaskoningDHV in Amersfoort (Laan 1914, no. 35)
Kosten: gratis
Aanmelden kan hier


Meepraten over internationale partnerschappen in de watersector? was originally published in Water, wereldwerk! on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.