Scholieren die in hun profielwerkstuk een watervraagstuk willen oplossen, kunnen meedingen naar de Dutch Junior Water Prize (voorheen Knappe Waterhoofden). De competitie is de nationale voorronde van de internationale Stockholm Junior Water Prize. Op 12 april 2019 selecteert de jury het werkstuk dat namens Nederland zal meedingen naar de prestigieuze waterprijs die tijdens de World Water Week in Zweden wordt uitgereikt.

De World Water Week vindt dit jaar plaats in Stockholm van 25 tot en met 30 augustus. De winnaars van de Dutch Junior Water Prize verdedigen tijdens de reis niet alleen de eer van ons land, maar zij mogen ook deelnemen aan de internationale waterconferentie. De winnaars krijgen een geldbedrag van 15.000 dollar.

Meedoen?
Scholieren tussen de 15 en 19 jaar mogen meedingen naar de Dutch Junior Water Prize. De jury wil uiterlijk 1 april een werkstuk over water in (maximaal 20 pagina’s) ontvangen. Op 12 april vindt de finale plaats en wordt de winnaar bekend gemaakt.

Meer informatie: www.dutchjuniorwaterprize.nl

Voor meer informatie over activiteiten, werken en leren in de watersector. Ga naar www.waterwereldwerk.nl


Met een profielwerkstuk een reis naar Zweden winnen was originally published in Water, wereldwerk! on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.