Wil je als student je enthousiasme over je wateropleiding delen met andere jongeren en met kinderen? Meld je dan nu aan als waterambassadeur van Topsector Water & Maritiem. Als waterambassadeur ontvang je in ruil voor je inspanning gedurende twee jaar een studiebeurs.

Vóór 15 november kunnen derdejaars hbo-studenten en masterstudenten wo zich aanmelden; de inschrijving voor mbo-studenten start later dit jaar.

Topsector Water & Maritiem heeft het waterambassadeurschap opgestart vanuit het idee dat jongeren het beste andere jongeren (en kinderen) kunnen inspireren. Op deze manier hebben voorlichtingsactiviteiten van de watersector meer impact. Maar het mes snijdt aan twee kanten; als waterambassadeur krijg je niet alleen financiële steun voor je studie, maar doe je ook nieuwe kennis en vaardigheden op. Verder ontwikkel je een netwerk in de watersector, nog voordat je aan je eerste baan begint.

Onderdeel van community

Als waterambassadeur geef je gastlessen, doe je mee aan promotieacties en publiceer je blogs/vlogs op Water, WereldWerk! Daarnaast volg je trainingen en bijeenkomsten en maak je kennis met interessante werkgevers. Je kunt je rol zelf verder invullen en benutten voor je eigen ontplooiing. En niet in de laatste plaats maak je onderdeel uit van een leuke en groeiende landelijke community van waterambassadeurs. Op dit platform, Water, WereldWerk!, staan veel verhalen en ervaringen van waterambassadeurs.

Ook waterambassadeur worden en met een beurs studeren? Hier vind je meer informatie over de aanmelding en selectie.


Word ook waterambassadeur! was originally published in Water, wereldwerk! on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.