Makathon 2017

Bijscholen en innoveren in een uitdagende leeromgeving? Een makathon biedt bedrijven de mogelijkheid om het adagium ‘een leven lang leren’ in de praktijk te brengen. Innovatie- en inhoudelijke specialisten en jongeren worden drie dagen bijeengebracht in de uitdagende 3D Makerszone in Haarlem. “Extra opbrengst zijn de concrete technologische innovaties, die de makathon oplevert. Met de oplossingen kunnen bedrijven echt een volgende stap zeten”, zegt innovatiemanager Suze van der Meulen van PWN, een van de organisatoren. Lees ook het artikel in vakblad H2O, gewijd aan deze makathons.

Oplossingen voor klimaatbestendigheid

De makathon ‘Smart solutions voor water en natuurbeheer’ van 3 tot 5 oktober 2018 a.s. is geheel gewijd aan klimaatadaptatie. “Experts van bedrijven, overheden en jongeren leren er veel over de nieuwste smart technology en komen samen tot ideeën en proof of concepts voor een klimaatbestendig Noord-Holland.

Betrokkenheid in eigen organisatie

Meedoen gaat veel verder dan ‘drie dagen op cursus’. Een voortraject is noodzakelijk om bij de makathon een optimaal resultaat te bereiken. Voor de eerst volgende editie van 3–5 oktober heeft in januari jl. al een kickoff plaatsgevonden. Eind februari <aanvullen> volgt een bijeenkomst voor de deelnemende organisaties, de partners. De innovatiemanager of een vergelijkbare professional van het bedrijf zijn hierbij uitgenodigd. Vervolgens gaan deze personen in de eigen organisatie een netwerk en betrokkenheid opbouwen bij HR- en communicatieafdelingen, inhoudsexperts en vakmensen. “Via de makathon kom je in een netwerk terecht met ervaren professionals op het gebied van leren, werken en innoveren.”

Suze van der Meulen, innovatiemanager PWN

Concept uitbreiden

PWN organiseert het evenement samen met onder andere Nova College in Noord-Holland, Hoogheemraadschap Noorderkwartier, PWN, Isle en Doon. De organisatoren hebben de regionale makathon vanaf 2015 herhaaldelijk met succes neergezet. Van der Meulen: “We breiden het concept graag uit samen met nieuwe bedrijven.”<aanvullen: is deze makathon met name gericht op Noord-Holland, of kunnen bedrijven van overal zich aanmelden??>

Ook Else Boutkan, programmamanager van de Human Capital Agenda van de topsector Water en Maritiem, is enthousiast. “Een makathon is geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar een aantrekkelijk leertraject voor medewerkers, die geïnteresseerd zijn in de pasklare innovaties na afloop en ervaring willen opdoen binnen de eigen organisatie met nieuwe leervormen en samenwerking.”

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich tot … aanmelden via makathon@3dmakerszone.nl.


Experts en jongeren leren samen bij makathon klimaatadaptatie 2018 was originally published in Water, wereldwerk! on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.