Op 10/10, de dag van de duurzaamheid lieten verschillende bedrijven uit de watersector zien hoe Nederlandse expertise ingezet wordt.

Technisch geschoolde leerlingen werden op interactieve manieren gestimuleerd om na te denken over onder meer watergebruik, waterschaarste, waterovervloed, waterzuivering en energie door water. Het Wereld Water College werd voor de vijfde keer georganiseerd door Topsector Water. Dit jaar in samen werken HZ University of Applied Sciences en Huis van de Techniek Zeeland.

Laten beleven
De participerende scholen kwamen uit Noord en Zuid Holland, Utrecht en uiteraard uit de provincie Zeeland. Het volledige programma bestaat uit een gastcollege op school door onder andere een waterbeursstudent, een excursie naar een watergerelateerd project en een bezoek aan de ‘beurs’. Op de beurs stonden allerlei opstelling met vooral één doel: het laten beleven van de watersector. Dit beleven gaat door middel van quizes, kahoot games, VR-brillen, 3D films, maar ook minder digitale middelen zoals het inrichten van je zolderkamer ten tijden van een overstroming, het scheppen van zand om een dijk te bouwen, het aankopen van een lego-stad met monopoly geld.

Eén van de docenten uit Zaandam gaf aan:

‘We hebben vanochtend een geweldige excursie gehad in het Watersnoodmuseum en nu worden de leerlingen op allerlei vlakken geprikkeld. We hebben een geweldige dag.’

Vervolg
Het Deltapark Neeltje Jans was een schitterende lokatie om het evenement te huisvesten. Een omgeving waar jongeren en volwassenen gedurende het hele jaar allerlei attracties bezoeken, werd nu extra opgetuigd. Volgend jaar zal het evenement georganiseerd worden in Scheveningen eind juni tijdens de finish van de Volvo Ocean Race. Voor de laatste info: check de site van het Wereld Water College. Of wil je meer weten over de wateropleidingen van de check dan de site van de HZ of kijk op waterwereldwerk.nl!

Geschreven door Marcelien Bos-de Koning, communicatie Topsector Water

Bron


Wereld Water College 2017: een prikkeling voor elke leerling! was originally published in Water, wereldwerk! on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.