Kennismaken met Yasmine, Water Science & Management student.
Wat drijft mij? (pun not intended) Hier moest ik zelf even over nadenken…

Yasmine Wiersema (midden)

Ik ben niet iemand die van jongs af aan al met water bezig is — ik hou niet zo van zwemmen, en ik had er nooit bij stilgestaan dat we in een delta leven. Wat ik wel al heel jong wist, is dat ik de wereld wilde redden van klimaatverandering. Maar hoe?

Bij mijn masterstudiekeuze ben ik deze vraag iets serieuzer gaan nemen: hoe kan ik bijdragen aan een veilige, duurzame, blije wereld? Nee, ik dacht niet direct aan water. Na uitvoerig onderzoek (drie nachten scrollen op de UU-website) bleek dat het aanbod aan studies meer dan toereikend is. Maar ik wilde iets wat technisch is, maar ook praktisch. Ik wil kunnen aanpakken.

Uiteindelijk ben ik zonder al te veel verwachtingen Water Science & Management gaan studeren (heel eerlijk: ik heb een muntje opgegooid omdat ik niet kon kiezen, en dit kwam eruit), en ik ben oprecht heel erg blij met deze keuze. Er is een wereld voor me open gegaan. Ik leer elke dag zo veel over het belang van water, waar het in zit, hoe het stroomt, en hoe het ontzettend het middelpunt van ons leven is zonder dat we het direct zien. Maar ook: hoe ingewikkeld het is om mensen wereldwijd te beschermen tegen overstromingen; hoe veel we eigenlijk verbruiken, niet alleen in huis maar juist in industrieën; en hoe belangrijk het is dat we de beperkte hoeveelheid (drink)water op aarde goed managen en verstandig gebruiken.

Uiteindelijk is dit precies wat ik zocht en heb ik een nieuwe passie ontwikkeld. Water is weldegelijk een wereldwerk, en een van de belangrijkste vraagstukken van het heden en de toekomst.

Kortom: mega-relevant en multidisciplinair. Mijn nieuwe missie, naast de wereld redden? Mensen (en vooral jongeren) zich hiervan bewust maken, want water drijft mij.

Linken? Netwerken is mijn hobby…

P.S. Binnenkort start een serie korte filmpjes om de mensheid #waterbewuster te maken, dus houd dit in de gaten!

Geschreven door Yasmine Wiersema, waterambassadeur Topsector Water


Maak elkaar #waterbewuster! was originally published in Water, wereldwerk! on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.