De Nederlandse Topsectoren roepen in de aanloop naar een nieuw kabinet op om juist nu te blijven investeren in mensen. Zij bepleiten een investering van 50 miljoen euro per jaar in de komende vier jaar voor onder meer de opschaling van Learning Communities waarin het werken, leren en innoveren elkaar versterken. Die investering is hard nodig om nieuwe technologie en innovatie goed te blijven benutten.
Veel technologie en innovatie in ons land dreigt niet benut te worden door een oplopend tekort aan mensen met de juiste kennis en vaardigheden. Om dit tij te keren is een transformatie van de arbeidsmarkt nodig. Het gericht vergroten van vaardigheden van de beroepsbevolking levert 2% groei van de productiviteit op, blijkt uit onderzoek van de OECD, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.
Voldoende werknemers met de juiste kennis en vaardigheden zorgen bovendien dat Nederland ook in de toekomst kan werken aan grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van Energie & Duurzaamheid, Gezondheid & Zorg, Landbouw, Water & Voedsel en Veiligheid.

Learning Communities versterken het werken, leren en innoveren
De Topsectoren bepleiten een investering in het ontwikkelen en opschalen van Learning Communities als duurzame samenwerkingsbanden waarin werken, leren en innoveren dicht tegen elkaar aan worden georganiseerd. Op deze manier kan kennis sneller circuleren, is scholing effectiever, aantrekkelijker en laagdrempeliger voor een grote groep leerlingen, studenten en werknemers. Lees meer en bezoek de nieuwe website.