Samen met mede-waterambassadeur Milan verzorgde ik op maandag 24 september twee gastlessen voor kinderen uit de groepen 6 van basisschool De Hoeksteen in Nijkerk. Thema’s als de wereldwijde waterkringloop, waterzuivering en duurzaamheid passeerden de revue. Het was verfrissend om te merken hoe snel kinderen betrokken raken bij een onderwerp wanneer ze voorbeelden uit hun eigen leven aandragen. “Ik fietste laatst met mama langs een sloot en zag een meneer er afval ingooien, dat was dus plastic” tot “het was deze zomer in Nederland ook heel warm en droog, en het meer waar we waren was helemaal drooggevallen terwijl er normaal gesproken heel veel water inzit!” Voor ons als volwassenen en aanstormend jong professionals een goede herinnering om dus vooral ook terug te komen bij de impact van water dicht bij huis!

Milan voor de klas bij De Hoeksteen

De kinderen van De Hoeksteen zijn in elk geval al goed op weg binnen hun eigen water-project op school. Tot nu toe hebben de specialisten in spé zelf contact kunnen leggen met onder andere het Jeugdjournaal, en hun vragen kunnen stellen aan ons als water- en duurzaamheid experts. Verder zijn de kinderen van plan schoolgenoten, ouders, de directeur én Freek Vonk te gaan interviewen met de vraag: “Hoe waterzuinig bent u eigenlijk?”


De impact van water dicht bij huis was originally published in Water, wereldwerk! on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.