Stuur je werkstuk uiterlijk voor 11 april in om deel te nemen aan de wedstrijd Knappe Waterhoofden.

Knappe Waterhoofden is de nationale voorronde van de internationale wedstrijd Stockholm Junior Water Prize. Op 20 april selecteert de jury het werkstuk dat namens Nederland zal meedingen naar de prestigieuze waterprijs die tijdens de World Water Week in Zweden wordt uitgereikt.

De World Water Week vindt plaats in Stockholm van 26 tot en met 31 augustus. De winnaars van Knappe Waterhoofden verdedigen tijdens die reis niet alleen de eer van ons land, maar zij mogen ook deelnemen aan de internationale waterconferentie. De winnaars krijgen een geldbedrag en zullen kroonprinses Victoria van Zweden ontmoeten. Vorig jaar deden er jongeren uit meer dan 33 landen mee aan de Stockholm Junior Waterprize die uiteindelijk werd gewonnen door twee scholieren uit de Verenigde Staten.

In 2017 wonnen twee Amerikaanse jongeren de prijs voor een snelle en effectieve methode om bacteriën in water op te sporen en te zuiveren. (Video: SIWI).

Knappe Waterhoofden
De wedstrijd knappe Waterhoofden wordt georganiseerd door Platform Wow en Wetsus. Het gaat om de beste ideeën voor waterinnovatie. Weet jij bijvoorbeeld hoe je op een slimme manier water kunt zuiveren of overstromingen of droogte kunt voorkomen? Schrijf je dan in voor de nationale waterwedstrijd.

Wie mogen er meedoen?
Scholieren tussen de 15 en 19 jaar mogen deelnemen aan Knappe Waterhoofden. Meedoen is simpel. Stuur uiterlijk 11 april een werkstuk over water in (maximaal 20 pagina’s) dat je alleen of met twee klasgenoten hebt gemaakt. Als je al eerder met een mooi profielwerkstuk hebt meegedaan aan een wedstrijd, bijvoorbeeld de Imagine Scholierencompetitie of ikonderzoekwater mag je ook deelnemen aan Knappe Waterhoofden.

Wat zijn de spelregels?
Technische ondersteuning vanuit een bedrijf, universiteit of een andere externe partij is toegestaan, mits je dit vermeldt in het werkstuk. Bij het aanmelden dien je verder de naam van een docent of begeleider op te geven.

Ondersteuning nodig?
Ben je nog niet begonnen aan je werkstuk maar heb je wel een goed idee? Geef dit dan door op het aanmeldformulier. De organisatie kan je soms verder helpen bij het maken van je werkstuk.

Meld je hier aan


Win nu met je profielwerkstuk een reis naar Zweden was originally published in Water, wereldwerk! on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.