Scholen en bedrijven kunnen zich weer aanmelden voor het Wereld Water College op 26 juni 2018 in Scheveningen. Dit uitdagende, educatieve evenement, al weer de zesde editie, is bestemd voor leerlingen van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Het Wereld Water College vindt gelijktijdig plaats met de finishdag van de Volvo Ocean Race in Den Haag.

Meedoen aan ‘WaterXperiences’

In het Zuiderstrandtheater in Scheveningen is op 26 juni een grote ruimte met ‘WaterXperiences’ ingericht. De leerlingen maken op een uitdagende manier kennis met de mogelijkheden van de watersector en testen hun eigen kwaliteiten. Zo kunnen zij een bootje bouwen dat vaart op solar energie of een eigen weerstation maken. Ze nemen deel aan debatten over de positie van water binnen de Verenigde Naties en Europese Unie. Leerlingen kunnen ook hun telefoon opladen door zoet en zout water langs elkaar te laten stromen. Ook ICT heeft de volle aandacht. De leerlingen maken kennis met systemen die dorpen waarschuwen voor een hoge waterstand of waterkwaliteitscontroles in de stad aan de hand van ondergrondse sensoren.

1000 leerlingen en vele bedrijven

Het programma bestaat uit een gastles op school, een excursie naar de Race Village van de Volvo Ocean Race en het bezoek aan de WaterXperiences in het Zuiderstrandtheater. Getalenteerde studenten uit het waterbeurzenprogramma, de waterambassadeurs, assisteren bij de uitvoering. Er is plek voor 1000 leerlingen, vele bedrijven en onderzoeksprogramma’s, dus meld je school of organisatie aan. Bedrijven in onze sector hebben nieuw talent hard nodig!

Aanmelding Wereld Water College voor bedrijven

Aanmelding Wereld Water College voor scholen

Meer informatie zie http://www.topsectorwater.nl/wereld-water-college-2018/


Wereld Water College op 26 juni in Scheveningen was originally published in Water, wereldwerk! on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.