De onderwaterwereld voor de meeste een onbekende wereld, niet voor mij als zo lang als ik me kan heugen was ik bezig met alles wat op en om de sloot heen leefde.

Vooral de vissen trokken mijn aandacht. Na VMBO te hebben afgerond besloot ik dan ook te zoeken naar een MBO-opleiding die iets te maken had met water. Het werd de opleiding ‘sportvisserij’ die gaandeweg steeds meer richting waterbeheer ging. Tijdens mijn afstudeerproject met als onderwerp de ‘vismigratierivier’ kwam ik erachter dat ik de technische onderbouwing miste. Ik wilde verder studeren en besloot voor Land- en Watermanagement te kiezen. Een relatief technische studie met daarnaast een landschappelijk component. In het derde jaar besloot ik me toch weer verder in de visserij te willen verdiepen. Ik besloot te starten aan de minor ‘Sustainable fisheries and aquaculture’ (duurzame visserij en viskweken). Tijdens de minor kwam ik er achter dat het visserijbeleid mij erg trekt.

Naast mijn studie ligt mijn passie bij het vissen en op deze manier wil ik dan ook mensen enthousiasmeren voor een baan in de watersector.

In mijn vrije tijd maak ik dan ook vistrips naar allerlei hoeken van de wereld, op mijn Facebookpagina hou ik iedereen op de hoogte van mijn laatste vangsten.

Geschreven door waterambassadeur TopsectorWater Dave van Balkum


Van je hobby je studie én je werk maken! was originally published in Water, wereldwerk! on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.