Rotterdam, 19 april 2017

Tijdens MOCE 2017, het jaarlijkse Maritime & Offshore Career Event in Rotterdam, is de zoektocht naar de nieuwe jongerenambassadeurs voor de maritieme sector van start gegaan.

De zogenaamde Young Maritime Representatives (YMR’s) zullen zich een studiejaar lang onderdompelen in deze top-sector, met maar één doel voor ogen; jongeren interesseren voor een opleiding en baan binnen de maritieme wereld.

Peter Paul van Voorst (23 jaar) is een van de drie huidige jongerenambassadeurs en mocht het startsein voor de zoektocht geven. “Het hele ambassadeurschap gaat mijn verwachtingen te boven. Ik heb veel bijzondere momenten mogen meemaken, zoals het ontmoeten van de minister-president en meevliegen met een maritieme luchtfotograaf.” Volgens hem staat de maritieme sector op het punt om revolutionair te veranderen: “Leerlingen die op dit moment een maritieme opleiding kiezen, gaan daar een enorm belangrijke rol in spelen. Er is zoveel ruimte voor innovatie, vernieuwing en vergroening, dat vanuit een maritieme opleiding veel carrièremogelijkheden zijn.”

Enthousiaste studenten, afkomstig van maritieme opleidingen op mbo-, hbo- en universitair niveau, kunnen in aanmerking komen voor de functie van YMR. De ambassadeurs worden het boegbeeld van de Nederlandse maritieme sector, die wereldwijd toonaangevend is als het gaat om innovatie, durf en ondernemingszin. De YMR’s gaan de diverse facetten van de sector zelf ontdekken door het bezoeken van evenementen en het bijwonen van bijzondere gebeurtenissen. Ze gaan ook regelmatig in gesprek met kopstukken uit de industrie. Buiten een kijkje achter de schermen, bouwen zij hiermee ook een krachtig netwerk op.

Geïnteresseerden die voor deze rol in aanmerking willen komen, kunnen zich tot vrijdag 9 juni opgeven via www.maritimebyholland.nl/ymr2017, de jongerensite van Nederland Maritiem Land. Na aanmelding wordt aan de studenten gevraagd om onder begeleiding een vlog te maken. Hiermee kunnen zij zich extra kwalificeren als kandidaat voor het jongerenambassadeurschap. Het NML PR & Communicatie Expertpanel zal zich vervolgens buigen over de kandidaten en haar keuze voor de nieuwe YMR’s bekendmaken tijdens de Wereldhavendagen.

De Nederlandse maritieme sector is al eeuwenlang een topsector; High Tech, Hands On. Wereldwijd toonaangevend in oplossingen die anderen niet zien of niet aandurven. Ons nationale visitekaartje als het gaat om innovatie, durf en ondernemingszin.

Bron


Zoektocht naar nieuwe maritieme jongerenambassadeurs van start was originally published in Water, wereldwerk! on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.